Meubelstoffeerderij Femke Nout – de historie

De oprichter van meubelstoffeerderij Nout

1947 – oprichting meubelstoffeerderij

In 1947 werd de firma Nout opgericht en vestigde zich op de Voorinkstraat te Oosterbeek. Het bedrijf richtte zich buiten antiekrestauratie ook op de productie van nieuwe meubels zoals de secretaire zoals deze nog steeds in het logo van het bedrijf is terug te zien. Deze secretaires waren een groot succes en werden niet alleen in Nederland verkocht maar ook buiten onze landsgrenzen.

1979 – Femke in dienst

In 1979, na het behalen van haar schooldiploma, kwam Femke bij haar vader in de leer. Dit verbaasde niemand omdat zij als klein meisje al geregeld op de werkplaats van haar vader te zien was en het vak haar letterlijk met de paplepel werd ingegoten. Een hechte samenwerking was toen een feit.

In de begin periode hield Femke zich vooral bezig met het stofferen van stoelen en banken. Gaandeweg bracht haar vader haar ook de kunst van het restaureren bij. In 1991 verhuisden Femke en haar vader het bedrijf naar hun nieuwe locatie op de Johannahoeve. Ze richtten zich nu volledig op restauratie en stoffering.

2006 – verhuizing nieuwe locatie

Omdat de locatie op de Johannahoeve niet meer voldeed besloot Femke in 2006 op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Of dat het zo moest zijn kwam ze in contact met Jacques Otten van Bouwbedrijf Otten op de Christiaan de Wetstraat. Otten gaf aan te gaan verhuizen naar Doorwerth en wilde zijn werkplaats wel aan Femke verhuren. Dat zelfde jaar nog werd na de nodige aanpassingen de verhuizing van de Johannahoeve naar de Christiaan de Wetstraat 4a een feit. Femke en haar vader, die dit gelukkig nog mocht meemaken, waren zielsgelukkig met hun nieuwe onderkomen.

Na 30 jaar met veel respect en plezier met elkaar te hebben samen gewerkt overleed haar vader op 24 april 2009 op 90 jarige leeftijd. Tot op de laatste dag was hij nog met grote regelmaat bij Femke op de werkplaats te vinden.

2011 – verbouwing

femke_reneIn 2011 onderging de werkplaats een grondige verandering. Er werd een scheiding aangebracht waardoor er twee ruimtes ontstonden. In de ene ruimte bleef haar werkplaats maar in de andere ontstond een prachtige showroom annex ontvangstruimte. In deze ruimte hebben klanten de gelegenheid om haar ruime stalencollectie te bekijken. Het bedrijf bestaat nu 73 jaar. Dit is niet voor niets. Betrouwbaarheid, service en kwaliteit hebben gezorgd voor een grote tevreden klantenkring. Klanten die haar nog steeds weten te vinden maar vooral klanten die het niet na laten om haar bij andere aan te prijzen. Omdat de vraag van klanten steeds veranderd biedt Femke vandaag de dag ook een ruime stalencollectie outdoorstoffen voor uw dierbare buitenmeubelen.

U kunt haar altijd vrijblijvend bezoeken voor advies en een prijsopgave.